Strange beers in the world
Bilk
"BILK" basically means Beer plus Milk. The idea to produce BILK (which is 30% milk and 70% beer) came from a liquor shop owner in Hokkaido, Japan. In order to solve the problem of overproduction of local milk and to help out his fellow friends and family members (mostly dairy farmers), he proposed to add the milk to beer. BILK also contains hops and the process of making it does not differ much from the normal brewery process. It looks and tastes like ordinary beer with a strong scent of milk and hints of sweet fruity flavor. Currently, BILK is sold only in Japan. However, due to heavy media attention and high local demand, the product is normally out of stock.
"BILK" significa beer (cerveja) mais milk (leite). A idéia de criar o BILK (que é 30% de leite e 70% de cerveja) veio do dono de uma loja de bebidas em Hokkaido, Japão, a fim de resolver um problema de excesso de produção de leite na região e ajudar amigos e família (composta em sua maioria por fazendeiros). O BILK também contém lúpulo e seu processo de fabricação não difere muito do da cerveja convencional. Tem o aspecto e gosto de cerveja normal com um cheiro forte de leite e um leve sabor adocicado.
Atualmente o BILK é vendido apenas no Japão onde, graças à atenção da mídia e a grande demanda, se encontra quase sempre em falta.
Chocolate beer?
This limited edition of the "Imperial Chocolate Stout"” is produced by Atsugi, Japan Brewery just before the Valentines Day celebration. What's unusual about this product is it doesn't even contain any cocoa even though the beverage tastes chocolatey and there is a word "Chocolate" in its name. To produce this beer, the malt is roasted at a very high temperature to create the chocolate flavor and darker body. It has an alcohol content of 8.9 percent. The beer costs around 630 yen per bottle and is available only in Japan.
Essa edição especial do "Imperial Chocolate Stout" é produzido pela fábrica de cerveja japonesa, Atsugi, somente antes do dia dos namorados. O mais curioso sobre a bebida é que ela não contém cacau apesar de ter gosto de chocolate. Para produzir essa cerveja o malte é tostado a uma temperatura muito alta a fim de criar o sabor de chocolate e a cor escura. Seu teor alcoólico é de 8,9%. A cerveja custa cerca de 18 reais e está à venda apenas no Japão.
Champagne beer?
Cobra Beer Inc USA launched the "Krait Prestige Champagne Lager" in 2006. This beverage is a combination of champagne and lager or beer in one bottle. The term "Champagne" actually describes the process of making this product. Once the beverage is packed into 750ml bottles, they will be injected with ale yeast and it is cork conditioned for 2 weeks. The retail price of this product is about $13 per bottle.
Produzida nos EUA essa bebida combina champanhe e cerveja em uma só garrafa. O termo champanhe na verdade descreve o processo de fabricação do produto que, após pronta, é armazenada em garrafas com rolha de cortiça onde são fermentadas por duas semanas com o acréscimo de levedo. Cada garrafa do produto sai por cerca de 25 reais.
Only for Pets
A pet shop owner in The Netherlands came up with an idea to create beer for her pet dog. The non-alcoholic beverage is made of beef extract and malt. A small local brewery helped her to make her dream come true by producing the beverage, labeled as "Kwispelbier", which basically means beer for the wagging tail. It costs about $2.15 per bottle or equivalent to Euro 1.65.
O dono de um pet shop na Holanda teve a idéia de criar uma cerveja para seus clientes. A bebida não-alcoólica é feita de estrato de bife e malte. Uma pequena fabricante de cerveja local adotou a idéia e produz a bebida com o nome "Kwispelbier" que significa, basicamente, "cerveja para o rabo sacolejante". Cada garrafa custa aproximadamente 4 reais.
Would like to taste Beer-made Pizzas?
The "Mamma Mia Pizza Beer" was created by Tom and Athena Seefurth of Campton Township, Illinois, USA in 2006. The beer is now sold in their local restaurant and it claims to be the world's first culinary beer. The ingredients to produce this beverage include tomatoes, onions, garlics and spices such as oregano and basil. Obviously, "the beer tastes of the ingredients mentioned above" as claimed by the locals who have tasted it.
A "Mamma Mia Pizza Beer" foi criada por Tom e Athena Seefurth nos EUA, em 2006. É vendida em diversos restaurantes e seus criadores afirmam que trata-se da primeira cerveja culinária do mundo. Os ingredientes usados na sua produção incluem tomates, cebola, alho e temperos como orégano e basílico.
Beer bar Ice cream
A restaurant in Alexandria, Virginia came up with the idea of creating the beer-sicles or frozen beer popsicles-look-alike made from 99 percent beer quite recently. However, due tocontroversy and possible violation of the local alcohol law, the production of the said beer-sicles was put to a temporary stop until further notice.
O picolé de cerveja foi criado por um restaurante americano e tem 99% de cerveja em sua composição. Sua fabricação foi suspensa por alegações de infração das leis locais acerca de álcool.
Laughing beer
Israeli chemical engineers came up with the idea of infusing beer with a small amount of laughing gas or nitrous oxide, nitrous oxide, a controlled substance in Israel. It is said that the beer may cause the drinker to laugh. It might be a good way to have some fun and relieve some stress too. However,this product is not in the market yet, pending the approval from the local Health Ministry and patenting procedures.
Engenheiros químicos de Israel tiveram a idéia de misturar um pouco de óxido nitroso (gás do riso) na cerveja. Seus criadores alegam que a cerveja faz seu usuário ter ataques de riso. O produto ainda não está em comercialização e aguarda a aprovação do Ministério da Saúde.
<< Home